Koti » Blogit » Saulin blogi » Kevät 2017

Kevät 2017

posted in: Saulin blogi
Blogini on ollut hiljaa pitkän aikaa, mutta se ei tarkoita ettei mitään olis tapahtunut. Tässä kevään setti miten on mennyt.
Voimaharjoittelu
K3 Fitnessin Juhani on tullut talvella mukaan valmennusrinkiin ja pitänyt huolen kestävyysurheilijan voimatreeneistä. Jonkin verran meni totutellessa ja liikkeitä viilatessa, kun toi sali ei oikeen ole koskaan luonnistunut kovin hyvin. Juhanilla  on on ollut hyvä käsitys miten hommassa edetään ja aina on liikkeitä muokattu, että tekniikka on saatu säilymään kunnossa. Talvella oli 8 viikon maximivoima setti joka sisälsi 3 kertaa viikossa salin. Omasta mielestäni rauta nousi aloitustasooni nähden ihan hyvin. Paljon kokovartaloa kuormittavia liikkeitä kuten maastavetoa yms. Olen todella tyytyväinen tähän osioon ja surkeessa talvessa salitreenille oli todella tilaus!

http://k3fitness.fi suosittelen!

Finlandia hiihto
Joka vuosi on ollut tapana hiihdellä yhdet hiihtokisat. Hiihto on aivan mahtava laji kunhan vaan etelä Suomeen saataisiin talvi takaisin. Hiihtotreenit jäi tietenkin aivan minimiin ja melko kylmiltään lähdin Lahden stadionille. Olin saanut peruutuspaikan ja pääsin kuumaan ryhmään nrolla 57. Muuten en olisi viitsinyt edes kisaillakkaan. 
Arvio ladun kunnosta oli aika heikko ja odotukset oli lähinnä vetää kova treeni. Alussa pääsin hyvin tietenkin liikkeelle ja sain hyvän peesiletkan, jossa olin mukana aina 18 km asti,  jonka jälkeen suksi hyytyi melkoisesti. Olin laittanut Sapporon geelin Vauhdin Fluorin päälle ja se oli loppunut… suksi tökki. Fiilis oli tokalle kierrokselle lähdetäessä, ei tästä mitään tule. Suksi alkoikin uudelleen toimia paremmin ja sain uuden peesin ja rytmin päälle. Loppu oli hyvää hiihtoa karmeassa kunnossa olevalla ladulla. Aika 2:38 ja sija 77. oli omat enkat. Jos joku vuosi panostaisi enemmän syksyn ja talven aikana hiihtoon, voisi aika korkealle kyllä päästä! Kaikesta huolimatta kyllä hiihto vaan on kuningaslaji!
Gran Canaria vko 8
Perinteinen lasten sporttiloma on myös faijan fillaritaivas! Tällä kertaa SKB:n Pekka perheineen tuli samalle reissulle ja synkattiin treenit. Perheteknisistä syistä jätettiin aamu-uinnit pois ja panostettiin kilsoihin fillarissa. Vanhat tutut pätkät ajeltiin ja uutena settinä Valley of Tears,  joka on  kyllä melkoinen laakso. Juoksuja tottakai päälle ja pari vetotreeniäkin. Asuttiin Arguineguinissa, joka on kyllä tähän hommaan erinomainen mesta!
Sorian serpaan all out veto ekana päivänä 378W, vaikka takakumi räjähtikin 2 kilsaa ennen huippua. Kilsoja saatiin hyvin kasaan ja muutama all out tykitys ja fiiliksenä oli, että kaikki on kondiksessa keväällä! Tämä reissu tehtiin maantiefillareilla.

Pico de las Nieves tuli vihdoin vallattua 4:lle yrittämällä, aina myrsky tai lumi on sotkenut suunnitelmat
Calpe
Maaliskuussa pitkä viikonloppu 7 SKB kaverin kanssa Calpeen Alicanten lähelle, myöskin tutuille huudeille. Keli oli aivan täydellinen koko neljä päivää ja kilsoja ja ‘pikkukovaa’ ajoa todella hyvin saatiin alle. Aina mäkiin tykitystä watit 350W päälle. Castell de Guadalestin tiet olivat tuhouneet melkoisesti rankkasateissa ja sen puoleisille teille ei enää 1. päivän jälkeen menty. Uutena mäkenä ajeltiin Vall de Ebo, joka oli todella makee. Siinä samalla tuli kisailtua yhden italiaanon kanssa kun penkissä oli 400W ja yli niin päätin päästää kaverin edelle 😉 Muutama juoksu tehtiin, mutta uinnit täälläkin jätettiin väliin.
 

Mallorca – All Out

Kauden pääleirinä oli tietenkin pääsiäisen toisella viikolla Mallorca. Paikkana oli triathlonistien  mesta Next Level Camp, jota suomalais-tanskalainen pariskunta piti yllä. Paikassa kaikki oli fiksattu triathlonia ja palautumista varten ja puolihoito sisälsi aamupalan ja illallisen Sunwingin buffassa. Todella hyvää mättöä kovan treenin päälle, eli urheilijan ruokaa urheilijoiden kanssa! http://nextlevelcamp.com
Ohjelma leirillä oli pääsääntöisesti: klo 7 aamu-uinti ja siitä aamupalalle. Klo 10 startti fillaroimaan, josta paluu vähän omia aikoja kun vauhdit välillä eri ja jotkut veti lyhyemmän. Noin klo 17 juoksu ja sitten 18:30 illalliselle. Eli kaikissa väleissä mahdollisimman paljon palautusta ja tankkausta, että jaksoi painaa!
Sa Calobra käytiin kahteen kertaa, ekalla kerralla all out 34min 366W. Liian kova aloitus kostautui ja ihan en saanut kaikkea ulos. Formentorilla käytiiin ja IM reittiä kierreltiin kovasti, koska moni oli tulossa kisaamaan 70.3 toukokuussa. Kaikki kuskit leirillä oli kondiksessa ja Darby Thomas toimi valmentajana ja työmoraalin vartijana. Lounastauot ja espresso tauot vedettiin minimiin ja treenattiin! Sama homma mäissä melkein joka kerta, eli kovaa mentiin. Tällä kertaa ajettiin TT-pyörillä, mutta täytyy kyllä todeta, että kyllä se mäki niilläkin nousee!
Juoksutreeneissä oli pari komeeta twistiä! Parkkisduathlon: 800m juoksu tavoite 10km vauhtia ja vaihto fillariin, joka palauttavan1,5km – ja tämä x10. Hieno treeni, jossa vähän koeteltiin ja samalla hiottiin vaihto kuntoon! Viimeisen päivän Mallorcalla kruunasi Maraton viesti, eri pareittain nousevalla vauhdilla 1km kierrosta aina vaihtaen ja kiihdyttäen. Yllättävän hyvin juoksu kulki ja laskennallinen puolimara oli 1.25 ja viimeinen kilsa 3:31min/km. Kuningaslopetus kovalle treenille.
Mukana leirillä oli muutama kaveri Oulusta, uudesta Provictoria seurasta. Kovia kundeja, mutta hieman he saivat ihmeteltävää kun SKB miehet latasi joka päivä ja kovaa! Tästä tuleekin leirin nimi – All Out!Loukkaantumiset ja sairastumiset
Mallorcan leirillä alkoi heti ensimmäisenä päivänä vaivaamaan vasen polvi, selkeä rasitusvamma lumpion alamediaalisivustalla. Kaikesta huolimatta sain treenit tehtyä ja juoksussa se vaivasi vähemmän kuin fillarissa. Tehoja joutui jonkin verran laskemaan polven takia, mikä saattoi olla ihan hyväkin asia. Suomessa menin magneettikuviin ja SKB:n hoviortopedi Mikko Ovaska Dextrasta katsoi kuvat ja mitään nivelestä tai kipualueelta suurta ei löytynyt. Päätettiin jatkaa treenejä pienen levon jälkeen ja Suomen Urheilufysion harjoitteiden jeesillä. Pieni takareisivamma ennen Mallorcaa oli vähän saanut lihastasapainoon ongelmia ja sääressä oli ulkokiertoa, joka aiheuttaa polveen vaivan. Pakaralihasaktivoinnilla koetetaan parantaa tilannetta ja nyt sen on saatu melko hyväksi. Toiveita on, että treenit ja kisat saadaan tehtyä tällä polvella.
Tarkoitus oli myöskin osallistua lauantain Mallorcan 70.3  kisaan. Edellisen viikon torstain SKB Cupin Duathlon käytiin kylmässä kelissä ja kylmetyin siellä, viikonlopun jälkeen hävisi ääni ja flunssa vei voiton. Ei mitään järkeä nousta puolikuntoisena koneeseen. Uusi racepläni eli tuttuun St Pölten 70.3:lle seuraavana viikonloppuna. Kisaamaan on vaan pakko tässä vaiheessa kautta päästä! Toivotaan, että flunssa on nopeasti poissa ja pääsen valmistautumaan Itävallan koitokseen!Leave a Reply