Koti » Blogit » Saulin blogi » Kesä 2018 kisakausi on täällä!

Kesä 2018 kisakausi on täällä!

posted in: Saulin blogi
Kisakausi on täällä!

Vanajanlinnan sprintti

Tähän kisaan lähin pelkästään tsekkaamaan limiittejä triathlon kauteen. Mitään varsinaista tavoitetta en asettanut, lähinnä ajatus oli, että jos uintivauhti riittää niin pääsisin ajamaan maantiepyörällä jätkien kanssa kovaa.

Uinti: Kauden eka uintistartti ja aika ahdas ja kova kisa keulapaikoista ennen starttia. Mentiin jostain mielenhäiriöstä oikeeseen laitaa ja Teron kanssa oli idis vähän yrittää jeesailla uintiosuudella toisiamme. Pam ja samantien Teron ensimmäinen kahmaisu suoraan mun vasempaan silmään ja lasi täyteen vettä ja muutenkin pää sekaisin. Siitä kuitenkin painimaan paikasta ekalle poijulle asti. Homma tasaantui ja takasuoralla Darby ui oikealla puolella ja tiesin, että jos tullaan samaan aikaan vaihtoon niin en kerkee samaan junaan.

Fillari: Ja niinhän siinä kävi, Tero Darby ja meikä rintarinnan mäkeä ylös ja mulle pienet kämmit T:llä ja sinne meni. 15 tuli eroa ja kiinni ei saa kun kaikki laittaa hanat kaakkoon. Yritin ajamalla ekalla kiekalla, mutta ei mitään jakoa. Teron j Darbyn porukasta tippui koko ajan porukkaa ja aina ne hyppäs meihän kyytiin. Kukaan ei suostunut vetohommiin, 2 kertaa tuli hyökkäys takaa, mutta otin heti kiinni ja siten ne hyytyi. Reilut 350W  tuli pyörätehoiksi ja iahn ok ajo, kun Jensin, Teemun ja Antin poppoo ei saanut edes vuorovedolla kiinni kuin 15 sec.

Juoksu: Juoksuun ei ollut kauheesti motivaatiota, kun ns juna meni jo. Takaa tultiin ihan helpolla ohi, kun mun jaloista ei 17 min vitosta irtoo. Ihan hyvä juoksu kuitenkin 19min pintaan ilman suurempaa tuskaa. Lähinnä junnujen kanssa tuli oltua hippasilla.

Tuusulajärven perusmatka

Uinnissa olikin harvinaisen väljä ja eturiviin ei ollut tunkua ollenkaan. Teron kanssa taas vuoroveto hommiin, paitsi tokalla kiekalla jotenkin henki salpautui ja en pystynyt hoitamaan omaa settiäni. Roikuin hampaat irvessä jaloissa ja lopussa kuitenkin pääsin taas rinnalle ja 2. pääsin T 1:lle. Nopee vaihto ja siitä kärkeä kiinni ajamaan. Käytännössä tokan mutkan jälkeen alle 5km ajetti niin ohi kärke. Vedettiin laillisella distanssilla vuorovedoilla aina käännöksissä vaihdot ja 320-330W tavoitetehona. Kolmonen roikkui sitkeesti kiinni letkassa ja tokan kierroksen alussa päätettiin laittaa hanaa ihan kunnolla. Eka veti Tero 400W ja sitten meikä ohi ja muutama minuutti samaa rallia ja homma selvä. Heiti T1:ltä lähtiessä tajusin, että juomapullon pilli oli jäänyt laukkuun ja juomat jäi juomatta. Nestehukka ei ollut ongelma, mutta suuta kuivasi niin pirusti. Tokalla fillarikiekalla se sitten onnkesi vähän helpotti. Hyvin sai ajettiin kovilla tehoila pyörän loppuun, jossa meikällä ei ollut muuta mielessä kuin juomapullo! Keskari 42,3km/h ja 342NP tehot. Nopee T2:n ja pullo mukaan ja suuta hoidattamaan taas juoksu iskuun. Tero meni menojaan ja juoksussa ei mitään saumaan. 2km jälkeen oli selvää myöskin, etä hölkkä maaliin riittää, kun takana ei ollut enää uhkaajaa. Perusvedolla maaliin ja kaksoisvoitto SKB:lle ja mutenkin jätkien kokonaispanos todella huikea!

Täytyy kehua kisaa ja järjestelyitä. Kiva paikka, innokasta porukkaa ja hieno rata!

Vantaan SM Sprintti
Karstat oli irti koneesta ja nyt oli SM sprintin vuoro. Viime vuonna Vantaalla kulki kaikki kuin toffeessa ja nyt oli tarkoitus vetää solidi kisa. 
Katsoin uintilähdössä hyvät uimarit ja niiden lähelle ja paukusta peesiin. Yks meni menojaan ja toinen jäi sopivasti eteeni ja ohi kun ei päässyt niin jäin nauttimaan uintipeesistä. Kolmosena ylös ja napakka vaihto ja ohitus 2:ksi samalla. Sitten vaan fillarin päälle paukuttamaan ja hyvinhän se kulki. Sykkeet oli korkealla, mutta jalat ok. Kärki tuli ekan käännöksen jälkeen selkä edellä vastaan ( ekassa uukkarissa lähti perä alta ja päätin rauhoittaa ne jatkossa) ja sitten vaan tekemään eroa. Periaatteessa kaikki piti tehdä pyörässä niin saa sitten nautiskella juoksun omissa oloissa. Fillarissa NP 364W Näinhän siinä kävikin ja T2:lle reippaassa johdossa ja baanalle.  Vantaan kettumainen juoksureitti ei ole kyllä mun makuun, eikä monen muunkaan. Maastojuoksua se on… Ihan hyvä juoksu, ilman kirittäjää ja noin minuutin erolla seuraavan tuli ikäsarjan kokonaisvoitto ja M40-44 SM-kulta ajalla 1:05.01. Kaiken kaikkiaan mahtavaa kisailua koko päivän Kuusijärvellä.
Ja seuravaksi siten Lahdessa Ironman 70.3 ja #nolimits


Leave a Reply