Koti » Blogit » Saulin blogi » Joroisten klassikko 2018

Joroisten klassikko 2018

posted in: Saulin blogi

Lahden Ironman oli todellinen takin tyhjennys. Seuraavana päivänä olo oli kuin junan alle jäänyt. Alkukesän kova kisa tahti oli tehnyt tehtävänsä ja oli aika painella lomille ja saada olla hetki ilman strukturoitua treeniä ja duunia. 
Mt Ventouxin nousun juurella Provencessa oli kesän lomamme aloitus. Ja kuinkas siinä kävikään… vaivihkaa tuli ajeltua vuorelle ja ympäri ja viikossa tuli 24h pyörää vaikka piti vaan olla. Mt Ventoux oli kuin magneetti ja veti puoleensa. Tehot oli maltilliset, mutta kyllä se treenistä kävi.
Joroinen alkoi kuitenkin palata mieleen ja vaikka myinkin osallistumisen heti kisan jälkeen, niin kyllähän niitä uusia saa. Soitto valmentajalle Darbylle ja uusi ilmo sisään. Päätös kisata olikin syntynyt ajaessa takas mökille, en voi missata näitä karkeloita kun oon kuitenkin hirmukunnossa.
Kerrankin ilman märkkäriä uinti, eturivistä lämpimään Valvatukseen! Hyvin oli uinti kontrollissa ja koko ajan, hienoa kun ilman märkkäriä tunnistaa kaikki kisailijat. Kolmantena ylös vaihtoon ja baanalla. Yritin tehdä eroa kuten aina T2:lle, mutta keli olikin todella nopea. Ilmanpaineet ja lämpö kohdillaan  ja pyörä luisti…. mutta luisti se kaikilla muillakin. Kakkoseen en saanut eroa vaikka laitoin yliwatteja alkuun ja pidin ne kovana koko ajan. Keli oli kostean lämmin ja jäähdyttelinkin alkuun kroppaa ja päätä, mutta loppuosasta sade piti sitten siitäkin huolen. 2:08:04 fillariosuus ja 41,5km/h ja 304 avgwatit (308NP)
Juoksussa rennosti liikkeelle, tiesin että 1:30 johto ei riitä voittoon, mutta tein oman hommani. Sade yltyi koko juoksun ajan ja viimeisille kiekoille alkoi jo tie häviämään veden alle. Kolmannella kierrokselle lähtiessä oli kärki mennyt ohi ja kolmoseen oli 15 minuutin kaula. Juoksin vain enää uutta PB aikaa puolikkaalle. Karmeessa kaatosateessa maaliin yllättävän huikeessa (lue sää) kannustuksessa ajassa 4:11:40 eli kevyesti uusi enkka. 
Kiitokset kaikista kisavuosista valmentajalle ja huipputriathlonistille Darby Thomakselle, joka voitti Suomen mestaruuden viimeisessä kisassaan!
Hienot fiilistelyt vielä päälle ja hopea kaulassa kotiin! On se klassikkokisa!

Leave a Reply