Koti » Blogit » Saulin blogi » Lahdessä tärähtää

Lahdessä tärähtää

posted in: Saulin blogi
Kuva: Ville Kaskivirta
Päivän kituuttavan venailun jälkeen märkäpuku päälle ja high fivet perheelle. Ajoissa lähtökarsinan kärkeen ja kakkosriviin. Robsoniin fiilistellessä juontohommissa tuli paukku ja sinne vaan. Kaikki oli näyttänyt ihan normaalilta, mutta ensimmäisillä vedoilla totuus tulikin ilmi. Terävää korkeaa allokkoa  tuli ja välillä meni ihan spedeilyksi koko uinti. Peesit sai unohtaa heti ja tavoitteeksi tuli päästä kääntöpoijulle ja siitä sitten pikkuhiljaa myötäiseen surffaten takas. Myötäisellä piti painaa kun alkoi tulla vauhtia. Edellä oleva ryhmä tuli selkä edellä vastaan ja siitä läpi, että pääsee hyvissä asemissa rantautumaan.  Yleisö pauhasi hienosti kun pääsi rappusiin ja jätin kelloon katsomatta, ettei tule paha mieli. T1:llä tulikin Tero heti perässä vaihtoon ja siinä se markkeri olikin. Kaikki hyvin. Samalla kuulutuksissa kuului kuinka Mikko ja muut rantautuivat ja tosiaan järjestys oli niinkuin pitikin. Aika 29:17.

Fillarilla heti veto päälle ja niin paljon ohituksia alkuun kuin vain mahdollista. Heti alussa kuulin, että pari minuutta kärkeen. Vedin hyvällä paineella Messilän mäen alkuun ja sitten Tero ajoi ohi ja homma oli selvä. Ajellaan taas keulassa kahdestaan. Hollolassa ohitettiin venäläinen kärki meidän sarjassa ja 30km kohdalla Juuso. Juuso jäikin odotetusti junan kyytiin. Fillari oli helppoa ja pää vaan alhaalla. Kaikki ylivauhtiset treenit oli valmistanut erinomaisesti tähän ja 300+ wattia oli kevyttä pitää. Kärkölässä reitti oli hieman muuttunut ja olipas hienosti järjestetty yleisöpätkä saatu siihen. Motaripätkällä saatiin väliaikatietoja Jannelta (puhalsi samalla koko tien leveydeltä jotain alppitorvea) ja johtoa oli hyvin. Oli hieman varaa ottaa kevyemmin ja myötätuulessa ei tarvinnut niin puskea. Juusolta tuuli ohitustilantessa tietoa, että Joona oli lanssissa. Jäi mietityttämään, että mitähän oli käynyt. Samalla Juuso tyhjensi jalkojaan keulassa ja odoteltiin rauhassa, milloin veto loppuu ja sitten ohi. 70 km jälkeen oltiin taas kaksin. Tuomari tuli myös huutelemaan, että muistattehan 12m välin.. ja se ei mennyt jakeluun kun ajoin 20 metrin päässä koko ajan. Niska kramppas kun karjaisin, että häh mitä sä oikeen meinaat? Vastasi, et joo kaikki hyvin. Jäinkin miettimään, että tarkoittiko sitä et voisin ajaa lähempänäkin? Messilän mäki putkelta ylös ja sitten alamäkeen rallattamaan. Pää ihan tontissa yhtäkkiä jysähti ja oli todella lähellä, etten pannuttanut tai rikkonut renkaita. Takaa Tero ihmetteli mitä kävi ja ajoi samalla samaan monttuun. Ehjin nahoin kuitenkin selvittiin ja sitten T2:lle. Robsonin hehkuttaessa SKB kaksikkoa oli aivan mahtavaa tulla ensimmäisenä autiolle vaihtopaikalle, jossa ei ollut kun PRO porukan fillarit rivissä. Aika 2:09:56 keskari 42.15km/h. Keskiwatit 300 ja NP309
Kuva: Ville Kaskivirta
Juoksujalka toimi aivan sairaan hyvin heti alusta. Rytmin haku päälle ekoilla kilsoilla. Uusi Garmin ranteessa näytti vihreää kolmiota ja säikähdin, että nyt mennään luomuna… mut samantien tulikin taas data takas ja helppotti elämää. Radan varteen oli kertynyt hienosti yleisöä ja taas Robson hehkutti niin, että tanner tärisi. Adrenaliini virtasi, kun ekaa kertaa pääsi ohittamaan satama-alueen yleisöputken. Tiesin jo siinä, että tänään homma hoituu. Tero oli tutusti jo karkuteillä ja keskityin pitämään oman possan kakkosena koko ikäsarjan lähdössä. Sain todella hienosti väliaikatietoja matkan varrella. Vatsa oli ainoa pieni kysymysmerkki. Todennäköisesti uinnissa oli tullut liikaa juotua aallokossa Vesijärven vettä. 10km jälkeen ei enää syöty sen takia mitään. Kilsavauhti hieman huononi, mutta siedettävästi. Tuntuma oli kuitenkin hyvä juoksuun ja aloinkin ihmettelemään, että Tero ei karkaakkaan kovin pitkälle. Parin minuutin leadi ei ollut normaalia. Pidin vedon päällä, vaikka taakse oli ihan hyvin eroa. Voitosta en kuitenkaan unelmoinut, koska silloin on Terolle käynyt huonosti. Kaikki kuitenkin ok ja odotetussa järjestyksessä maaliviivan yli. Nyt ilo irti ja pientä yleisön pauhatusta. Tutut fiilistelyt maalissa ja ai että oli fiilikset katossa. Kaikki oli jätetty radalle ja aika oli parempi kuin uskalsin odottaakkaan. Juoksu aika 1:27:56 eli aika lailla mitä Tero kevään puolimaran jälkeen mulle sanoikin, et  Lahdessa pitää juosta. Kokonaisaika 4:12:42. Ei uusi enkka, mutta aivan varmasti  paras veto puolikkaalla.  
Korviin jäi kaikumaan Robsonin sanat kun tuli maaliin: ‘On vaan yks triathlonkerho ja se on tällä hetkellä SKB’

Leave a Reply