Koti » Blogit » Saulin blogi » Nizza – puolikkaan MM kisat!

Nizza – puolikkaan MM kisat!

posted in: Saulin blogi
Kisa-aamuna kuulutukset kaikuivat T1:llä, keskiviivaa ei saa ylittää tai tulee DNF, aerobarkielto kahdessa kohtaa radalla… ja tunti ennen lähtöä tuli odotettu kuulutus – no wetsuits! Veden lämpötila on 25,8 astetta eli päästään uimaan skinillä (onneksi ei tarvii kiehua märkkärissä).
Viimeiset läpsyt ja tsempit seurakavereille ja Kimmo Tuunasen kanssa odottelemaan lähtökarsinan keulille. Yllättävän kova tunku eteen ja lopulta olimme vitosrivissä. Jotenkin kisaaminen ei jännittänyt yhtään. Uinti oli ollut vahvaa altaassa ja myös Nizzan treeneissä. Mieletöntä päästä heti proporukan perässä ekana ikäryhmänä.
Sitten startti ja Nizzan mukulakiviä pitkin turkoosiin mereen. Ei ruuhkaa tai tungosta. Eka ohittelin porukkaa ja totesin itsekseni, että olipas taas jengi mennyt miten sattuu karsinaan. Äkkiä uinti olikin ohi ja 29:20 oli aika. (47.)
Käsittämättömän pitkä T1 edessä, hiilikuitua silmänkantamattomiin. Hyvää kannustusta kotijoukoilta. Oma täysin riisuttu TT-pyörä (8,6kg) alle ja baanalle. Pää alas ja ketju kireeksi. Ohituskaistalle ja sijoitus nousi 22. kunnes ensimmäinen mäki starttasi. Tiukkoja nousuja 14% ja taas tasasta tai pientä alamäkeä… tuntui raskaalta ja tiesi, että juoksujalkoja syödään koko ajan. Pieni 3 hengen porukka karkas pikkuhiljaa ja totesin, että ajan omaa ajoa. Yksi niistä totesi muuten kun kerran sen ohitin, että maantiepyörä tuntui surkealta valinnalta. Tiedä sitä…
Col de Venceä odoteltiin, sitten 9 km 7% nousua. Watit asettui 327:ään helposti ja 330W suunnitelma oli tarpeeksi lähellä. Tasainen kiva nousu ja ei ollut tiukkaa, enemmänkin suunniteltua. Sitten pieni alamäki ja falseflätti taas ennenkuin pääsi pelätylle laskuosuudelle. Sain paukuttaa ihan rauhassa omaa laskua. Garmin toimi navigaattorina mutkiin ja olihan se jotenkin mielessä pari päivää ennen kisaa tehdyn ajon perusteella. Pieni nousunnyppylä välissä ja taas alamäkeen. Muutama kaatunut näkyi folioissa radan mutkissa ja muistutti, että iisisti. Vedin koko alamäen kuuliaisesti omalla kaistalla… kaikki ei todellakaan vetänyt ja sillä taktiikalla oltiin kyllä todella paljon nopeampia. Harmi homma kun ei valvottu… Loppu 10km taas tasasta paluuta Nizzaan, vikat 5km aerobarkieltoa ja eihän sitäkään kukaan noudattanut. Välillä miettii miksi säännöt on kun suurin osa ei korvaansa lotkauta ja valvonta ei pelaa. Pyörä 2:42:27 eli 34km/h keskari.
T2:lla kuulin olevani 22. Juoksu tuntui melko hyvältä, mutta kello näytti vähän tavoitetta hitaampaa vauhtia. Aurinko porotti ihan saakelisti baanalla ja jäitä vaan hattuun. Mieletön kannustus Boulevard des Anglaisin varrella ja yksi hienoimmista juoksureiteistä IM:llä. Prot ja AG:n kärki meni kovaa ja olihan se hienoa olla Langen, Kienlen, Idenin, Broenleen ja Blommenfeltin yms kanssa samalla radalla. Hieno fiilis päästä maaliin komea
ssa kannustuksessa. Juoksu 1:31:29
Loppukaneettina, hieno kisa, mutta aivan liikaa porukkaa radalla. Nizza oli upea!

Leave a Reply