Koti » Blogit » Saulin blogi » Viikko Frankfurtiin…

Viikko Frankfurtiin…

posted in: Saulin blogi
Kauden päätavoite lähestyy kovaa vauhtia ja enää viikko starttiin. Valmistelut on sujunut niin hyvin kun ne yleensäkin kestävyysurheilussa voi sujua. Pientä vaivaa on koko ajan, mutta treenit on tehty  tunnollisesti koko ajan. Pöltenin jälkeen oli kisoina vielä SKB Cupin Tempo 20k ja Vantaan perusmatka.
Tempoon sattui harvinaisen komee keli – pientä tuulenvirettä, mutta lämmintä yli 20 astetta. Verrattuna aikaisempiin kylmiin keikkoihin oli tämä täysin eri lähtökohta. Tottakai ennätykset oli luvassa rikkoontua pelkän kelinkin takia. Sain itse tehdä lähtölistan ja Cupin johtajana laitoin  itseni viimeiseksi, eli kukaan ei pääsisi ajamaan takaa. Darby ja Pekka lähti edeltä ja tiesin, että todella kovaa täytyy antaa hanaa jos meinaa pärjätä. Darby veti omille minuuteille, mutta itse sain tosi ehjän hyvän vedon aikaiseksi ja hävinsin Dabylle reilut 30sek ja oma keskari oli 44,1km/h. Jälleen kerran olipas hapokasta, mutta tekipä hyvää. Tämän perään vielä suht napakka 5km juoksua 4:30 vauhdilla.

Vantaan perusmatka toimi täysin harjoituskisana ja siihen ei niin sanotusti oikeen valmistauduttu, tai ainakaan kevennetty.  Uinnissa vasen reuna näytti oikealta lähtöpaikalta ja paukusta irti. Heti sain tuntuman, että perusvedolla saa pitää asemat ja saa uida melko rauhassa. Takasuoralla alkoi uinti parantua ja veto tuntui hyvältä. Tokalle kierrokselle pää edellä hyppy ja tilanteen katsaus (6.) eli hyvin meni. Toisella kierroksella uinti tuntui todella voimakkaalta ja sain sijoja pari nostettua ja muita jätettyä (aika 21,54 1;29min/100m).
T2:n jälkeen olin 4. ja siitä vaan kärkeä ajamaan kovaa kiinni. Selässä tuntui hieman samaa ongelmaa kuin Pöltenin kisassa ja ihan parasta tehoa ei saanut irti ja välillä oli pakko vetää vähän putkelta. Tokalla kierroksella sain Tuikan kärjestä kiinni ja ohi ja jonkin aikaa sain nautiskella kärkipaikasta, kunnes Rissanen paukuttu miljoonaa ohi. Siihen en saanut vastattua vaan sinne meni! Pyörä oli kuitenin perusvahvaa tekemistä, mutta paras voima oli vähän hakusessa, data fillarista: 41,1km/h ja keskiwatit 335 ja aika 55;39.
 
Juoksuun lähtö vähän aina hapokkailla jaloilla, mutta hyvin rullasi ja ekaa kertaa alle 40min kisassa  39:47. Harmittavasti Jens ja Tero ohitti viimeiselä kilsalla ja sija tipahti 6. Kaiken kaikkiaan huikeen hyvä kisa ja hyvä feelis, samalla oma PB 2:01.20 ja parannusta viime vuoteen noin 4 minuuttia. Mahtavaa kannustusta kotijoukoilta ja kavereilta eli kyllä oli hienoa kisata kotikonnuilla!
Vantaan jälkeen kovaa blokkitreeniä, eli heti kisasta vielä tunnin iltalenkki ja ja fillarilenkki ja samaa HC treeniä reilut 20h per viikkoa. Nyt nostettiin myös juoksu määriä kovasti ja lähes 70km tuli per viikko, joka mulle on todella paljon. Lonkkaan jouduin ottamaan yhden kortisonipiikin bursaan, nilkka on vihotellut aavistuksen ja muutama päivä sitten alkoi toinen pohje hieman kiusaamaan, mutta en usko että mikään näistä on IM:llä mikään ongelma. Periaatteessa olen 100% kondiksessa ja pikkuhiljaa alkaa odottelemaan paukkua… 😉 Perjantaina lento kisamestoille ja loppuvalmistelu. Tarkoituksena on saada iisit valmistelut ja riisua kaikki säätö pois kisamestoilla. 
Seuraavalla kerralla katotaan miten kävi. HANAA!
Laitetaan nyt vielä tavoitteet tähän: Uinti alle tuntiin, fillari 280W ja juoksu < 3:30 eli parhaimmillaan alle 9:30

Vantaa Triathlon 2:01.20 PB. 

Perusvalmistelut kisaan ja paukusta irti, vasemmasta laidasta hyvä lähtö ja melko rauhassa uintia ekalle poijulle. Takasuoralla huomasin, että oli melko hyvin irti isosta massasta ja ekan kierroksen lopussa Janna huusi että oon 6., sitten pää edellä tokalle kierrokselle. Hyvää liukui tuntui ja sain yhden ohituksen vielä. (aika 21,54 1;29min/100m)) Vaihdossa vielä toinen ohi ja 4. paikalta fillarin selkään. Nopea vaihto (2:35) ja hanaa. Keula oli nöpiirissä ja päätin ajaa kiinni, 3. ja 2. oli helppoja mutta Joona Tuikka kärjessä olikin vähän kovempi pala. 2:lla kiekalla ohi ja johtoon. Kunnes Rissanen paukutti takaa niin että heilahti ja ei pystynyt vastaamaan. 2:na vaihtoon. Fillarin keskari oli 41,1km/h ja keskiwatit 335. ja aika 55;39. Juoksuun lähtö vähän aina hapokkailla jaloilla, mutta hyvin rullasi ja ekaa kertaa alle 40min kisassa 39:47. Harmittavasti Jens ja Tero ohitti viimeiselä kilsalla ja sija tipahti 6. Kaiken kaikkiaan huikeen hyvä kisa ja hyvä feelis! Mahtavaa kannustusta kotijoukoilta ja kavereilta!