Koti » Blogit » Saulin blogi » Haute Route – Alps

Haute Route – Alps

posted in: Saulin blogi
Kauden viimeinen suuri koetus vielä jäljellä – Haute Route Alpit, Nizzasta Geneveen 800km ja 21 000 nousumetriä). Triathlonit on tosiaan ohi ja aika ottaa maantiepyörä alle. Uudella S-works Tarmacilla on kesällä tullut ajettua vain muutamia palauttavia lenkkejä. Keväällä ajoin kaikki leirit Tarmacilla, mutta toukokuusta lähtien on TT ollut alla. 
Kaikki niin kevyeksi kuin suinkaan. Kevyt pyörä, kevyet kiekot (Zipp 202) ja oikeat välitykset on avainasemassa kun kohta lähdetään kipuamaan vuoria taas ylös. Harjoittelu on käytännössä ollut kokonaan triathlonia ja pitkiä maantiepyräsettejä saati ryhmäajoa ei käytännössä tälle kaudelle lainkaan. Onneksi on luvassa hyvätasoinen kisa jossa on myös laatukuskit. Eiköhän se pelotonissa ajaminen onnistu.
7 päivän etappikisa vaatii myöskin paljon muutakin kuin hyvän kunnon. Varusteet pitää olla valmiina kaikenlaiseen keliin. Päivän aikana lämpötila saattaa muuttua 0-30 asteen välillä. Irtohihat, lahkeet, hanskat pelaa isoa roolia miten päivän taipaleesta selviää.  
Nyt vielä viime hetken valmistautuminen kisaan ja startti sunnuntaina 28.8. Itselleni tämä ei ole ihan kesän kilpailuja vastaava koetin. Lähinnä elämys hienosta fillarikisasta.
Tarkoitus on kirjoittaa tätä blogia joka päivä etappien jälkeen – stay tuned!

Leave a Reply