Koti » Blogit » Saulin blogi » Kevät 2018

Kevät 2018

posted in: Saulin blogi
Toukokuu tykittää Suomessa ihan käsittämättömällä kelillä ja ulkoilmaurheilija saa nauttia koko rahalla. Viime syksyisen onnettomuuden ja pettymyksen jälkeen  homma vaati paljon. Aluksi piti kuntouttaa ja sitten kun pääsee liikkeelle, niin malttaa.

24 tunnin hiihtokisa alkoi pikkuhiljaa näyttää, että vanha kondis alkaa löytyä ja pikkuhiljaa pääsee takas geimeihin. Vaivat oli kaikonneet päivä kerrallaan, kunnes ne oli poissa kokonaan. Maaliskuussa voi sanoa, että vammasta ei enää mitää tuntemuksia.

Calpessa käytiin ajamassa perinteinen 5 päivän leiri, pääosin fillaria. Ajettiin tuttuja mäkiä ja tietysti tutulla SKB meiningillä eli melko kovaa. Enkat jäi vielä moniin mäkiin tekemättä, mutta tuntui todella hienolta päästä ajamaaa. Alamäessä olin kyllä vielä hidas, kun ei ihan uskaltanut vanhaan malliin taivuttaa mutkaan. Hieno leiri hienossa seurassa!

Mallorcan leiritykselle kokoontuikin 18 seuralaista ja kaikki, jonkin verran kauhuissaan, mitä leiri tuo tullessaan.  Darby oli laatinut meille jälleen treenit ja yritti pitää meidän jalkoja osin menestyksellä vähän aisoissa. Tasamaasiirtymät otettiin iisisti, mutta lähes kaikissa mäissä kovaa tykitystä. Enkat paukkui Sa Calobralla ja Puig Majorilla kevyesti. 32 treenituntia 6,5 päivään maistui mansikalta!

Painohallinta, vuoden vaihteessa päätin, että hoidan painon urheilijalle oikeisiin lukemiin. Ei mitään poppakonsteja vaan muutama perusidea:

Uuden vuoden päätös (ei lupaus)oli järkeistää ruokavaliota ja jättää kaikki herkut ja ylimääräiset pois. Olin jo monta vuotta sallinut kaikenlaisen napostelut kun ”kulutan niin paljon” kun tunteja tulee!

Dieetti on yksinkertaisuudessa seuraava:

– Kaura/neljän viljan puuro aamupalaksi mustikoilla ja mustaherukoilla
– Lounas miellään kotiruokaa (Leppävaaran uimahalli toimii hyvin) ja lautasmalli eli puolet salaattia. – Treenien takia joskus lounas menee myslillä,banaanilla ja pähkinöillä.
– Päivällinen kotiruokaa (lautasmalli)
– Illallinen yleensä munakas.
– Jos himo yllättää päivällä niin hedelmä esim mandariini toimii.
– Kovissa treeneissä energiaa, yleensä kaikki vedellä ja banaanilla. Treenien välit patukoilla ja gainomaxilla.
– Kerran viikossa on lupa vetää burgeri, mutta salaatilla. Leipää vältetään, mutta jos tarvii niin täyskaura tai ruis.


Joka vuosi paino on vaihdellut kovasti eli talvella on noin 5kg enemmän. Viime kesänä Kalmarin lähtöviivalla paino oli 83,5kg. Nyt tammikuun alusta 86kg, tällä sapluunalla menty alas ja tänään 78kg ja rasvat 8%. Päivääkään en ole elänyt nälässä, eikä mitään kikkailua ja nyt toimii!

Luxemburg Alexin kutsumassa poikaporukassa rentoa urheilua, polkujuoksua, Gran Fondo Schleck ja Bryssel 20km. Viikonloppu oli tätä urheilumeininkiä parhaimmillaan. Hyvää seuraa maustetuna sopivasti maitohapoilla. Unohtumaton keikka.

SKB Cupissa on sopivasti testailtu juoksu-, ja fillarijalkoja ja tänä vuonna on vastukset olleet todella kovia. Kympin tempossa tuli ajettua oikea unelma veto 397W ja 45,9km keskari. Juoksutkin oikeen mukavasti kulkenut. 

Mastersien uintikisoissa Salossa tuli käytyä keväällä, josta pronssi 1500m tuomisina ajalla 21:14. Siihen nähden ok aika, että hyppylähtö ekaa kertaa elämässä ja käännökset ilman volttia.

Tällä viikolla sitten triathlon kausi auki ja Vanajanlinnaan!

Leave a Reply